English Nederlands
Facebook
Stichting Ola Caribense
Naast het muziekensemble Ola Caribense is er ook een Stichting Ola Caribense. De stichting stimuleert het behoud van het muzikaal erfgoed van de Caribische eilanden in het algemeen en die van de ABC-eilanden in het bijzonder.

Zij tracht dit te bereiken door een zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met de Antilliaanse muziek en dans. Hierbij niet alleen te denken aan de bekende Antilliaanse wals, mazurka, danza, tumba, pasillo, danzón, tango, paso doble en calypso maar ook de meer klassiek georiënteerde kamermuziek geschreven door Antilliaanse componisten zoals Jan Gerard Palm (1831-1906), Jules François Blasini (1847-1887), Joseph Sickman Corsen (1853-1911) en Charles Maduro (1883-1947).
OlaCaribense De stichting tracht haar missie te bereiken door een groot aantal activiteiten op muziekgebied te stimuleren, te ondersteunen of zelf te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van concerten, het uitbrengen van audiovisuele producties en het verspreiden van kennis over de Antilliaanse muziek via diverse publicaties en voordrachten.